دکتر جعفر قادری

تارنمای اطلاع‌رسانی دکتر جعفر قادری

توسط جعفر قادری عنوان شد

چگونه می توان بخشی از مشکلات آموزش و پرورش و جامعه فرهنگی را برطرف کرد؟

کد خبر : ۵۱۰۷ تاریخ انتشار: ۲۱:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۶
چگونه می توان بخشی از مشکلات آموزش و پرورش و جامعه فرهنگی را برطرف کرد؟

مقدمه:

1- آموزش و پرورش جمعیت از جمله وظایف حاکمیتی دولت است که نمی توان از انجام آن طفره رفت.

2- معلمین باید از طریق آزمون انتخاب شوند تا با ورود افراد واجد شرایط و مستعد به آموزش و پرورش شائبه پارتی بازی در جذب معلمین کلا از اذهان خارج شود.

3- بدون رونق بخشیدن و تحرک دادن به اقتصاد، صحبت از ارتقاء معیشت و رفاه فرهنگیان نوعی عوام فریبی و توزیع فقر است.

4- زیاد بودن تعداد معلم و دانش آموز در اموزش و پرورش بزرگترین فرصتی است که اگر بدرستی مدیریت شود، بزرگترین امکان برای ساماندهی امور اقتصادی اموزش و پرورش در اختیار وزارتخانه است.

با توجه به این موارد اقدامات زیر را می توان انجام داد:

1- صندوق ذخیره فرهنگیان با راه اندازی کارگزاری در ورود معلمین به بورس به آنها کمک کند تا دانش و اطلاعات اقتصادی انها برای ورود به عرصه سرمایه گذاری های اقتصادی بدون حضور فیزیکی امکانپذیر گردد.

2- استفاده از ظرفیت خرید دانش اموزان و خانواده های انان کمک می کند تا اموزش و پرورش بخشی از نیاز بودجه ای خود را از طریق فروش کالاهای واحدهای تولیدی به این خانواده ها تامین کند.

3- منابع مالی صندوق ذخیره فرهنگیان برای سرمایه گذاری در حوزه های مرتبط با اموزش و پرورش هدایت شده تا بخشی از نیاز به سرمایه گذاری در این حوزه برطرف شود.

4- اموزش و پرورش با راه اندازی دوره های اموزشی از راه دور و مجازی می تواند به ارتقاء سطح دانش و مدرک معلمان خود و بدنبال آن افزایش دریافتی آنان کمک کند.

5- تجهیز بیشتر و موثرتر مدارس به امکانات رفاهی کمک می کند تا هم در طول ماه های تحصیل دانش اموزان از این امکانات استفاده کنند و هم در ماههای تعطیلی امکان استفاده معلمین از این امکانات فراهم گردد.

6- اقتصاد اموزش و پرورش و جدی گرفتن استفاده صحیح و اصولی از نهاده های در اختیار، لازمه رونق فعالیتهای اموزشی و پژوهشی در اموزش و پرورش است.

7- اقدام اموزش و پرورش در اجرای طرح رتبه بندی معلمان کمک می کند تا تلاش معلمان در حوزه های اموزشی و پژوهشی با پاداش مادی همراه شده و ارتقاء یابد.

8- به منظور پاسخگویی منابع بودجه ای جهت پوشش وظایف حاکمیتی و امکان تامین بودجه نهادهای حاکمیتی مثل آموزش و پرورش، نیروی انتظامی، ارتش، سپاه و قوه قضاییه، دولت باید سرمایه گذاری در حوزه های عمرانی خود را به بخش خصوصی واگذار نماید.

9- اشتغال ناشی از سرمایه گذاری صندوق ذخیره فرهنگیان، صرفا به فرزندان فرهنگیان اختصاص داده شود.

10- با رعایت طرحهای تفصیلی، تا سقف نیاز جمعیت دانش آموزی، برای هر مدرسه واحد تجاری احداث تا از محل اجاره آن، بخشی از هزینه های جاری مدرسه پوشش داده شود. این واحدها از پرداخت عوارض ساخت و ساز شهرداری ها و دهیاری ها معاف گردند.

11- برای مدارس فاقد واحد سرایداری، این احداث تا حفظ اموال و امکانات مدرسه امکانپذیر گردد.

12- فضاهای ورزشی و کارگاهی مدارس در فصول تعطیلی مدارس به وزارتخانه های ورزش و امور جوانان و تعاون، کار و امور اجتماعی به اجاره داده شود.

13- صندوق ذخیره فرهنگیان مکلف شود مبالغی برای خرید زمین مسکن فرهنگیان پیش بینی و پس از دریافت مجوزهای لازم، با اخذ هزینه خرید زمین و دریافت مجوز و سودی معادل سود بانکی، زمین و مجوزهای دریافتی را به فرهنگیان منتقل نماید.

14- همانند اعضای هیات علمی، امکان حضور فرهنگیان در هیات مدیره شرکت ها فراهم شود.

15- بمنظور تبدیل به احسن شدن املاک و مستغلات آموزش و پرورش، تهاتر زمین ها و املاک آموزش و پرورش با اشخاص حقیقی و حقوقی، از پرداخت مالیات بر نقل و انتقال معاف گردد.

16- برای تامین کسری فضاهای ورزشی دانش آموزان، بخشی از فضاهای ورزشی دستگاههای اجرایی از جمله وزارت ورزش در صبحها در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار گیرد.

17- ده درصد از درآمد مدارس غیرانتفاعی مستقر در تهران دریافت و پس از واریز بحساب وزارت آموزش و پرورش برای کمک به احداث مدارس مناطق محروم بکار گرفته شود.

18- برای کمک به شکل گیری و توسعه مدارس غیر انتفاعی، اجازه داده شود تا این مدارس در 5 سال اول فعالیت خود با تایید محل استقرار توسط شهرداریها بصورت موقت در سایر کاربریها مستقر و پس از ان، استقرار در کاربری مربوطه الزامی باشد.

19- به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده شود تا در شهرهای مذهبی خارج از کشور برای اسکان فرهنگیان زائر، فضای اقامتی احداث تا امکان اعزام زائرین فرهنگی با کمترین هزینه به سفرهای زیارتی خارجی فراهم گردد.

20- کل درآمد حاصل از تبدیل به احسن کردن زمین های آموزشی پس از واریز به حساب خزانه به حساب خزانه استان واریز و سپس به اداره کل آموزش و پرورش استان مسترد و برای هزینه کرد ان فرصت دو ساله داده شود.

21- به منظور تشویق مشارکت بخشهای غیر دولتی، پنجاه درصد از کل هزینه ای که نهادهای زیرمجموعه دفتر رهبری از محل منابع داخلی خود در هر سال برای احداث مدرسه هزینه می کنند در همان سال به عنوان کمک به آنها مسترد می شود.

22- کل هزینه هایی انجام شده توسط اشخاص حقیقی و یا حقوقی از طریق واریز به حساب سازمان نوسازی مدارس برای احداث مدرسه، به عنوان هزینه های قابل قبول مالیاتی منظور گردد.

23- در تغییر کاربری املاک مازاد بر نیاز، سهم واگذاری زمین به شهرداری ها و دهیاریها، برای آموزش و پرورش 20 درصد سهمی بیشتر از سایر اشخاص حقیقی و حقوقی منظور گردد.

24- در تکالیف بودجه سالیانه کشور، درصدی از سود سالیانه بانکها برای عمل به تعهدات اجتماعی آنها، جهت کمک به احداث مدارس فنی و حرفه ای در مناطق محروم منظور گردد.

24- با معادل سازی مدارک کارشناسی ارشد و دکترای فرهنکیان با اعضای هیات علمی دانشگاهها، بخشی از تسهیلات قانونی که برای اعضای هیات علمی دانشگاهها منظور شده است برای آنها نیز منظور گردد.

پایان پیام/

پایان پیام/

نظرات کاربران

هنوز هیچ نظری تایید یا ثبت نشده است.

پیام کوتاه دکتر قادری

مشاهده آرشیو پیام‌ها