ویژه کاربران عضو
کاربر گرامی، استفاده از این قسمت فقط برای کاربران سایت امکانپذیر است. شما میتوانید به آسانی توسط شماره موبایل عضو شوید. جهت عضویت لطفا اینجا کلیک کنید.
کاربر گرامی، استفاده از این قسمت فقط برای کاربران سایت امکانپذیر است. شما میتوانید به آسانی توسط شماره موبایل عضو شوید. جهت عضویت لطفا اینجا کلیک کنید.
نماینده سابق مجلس در گفتگو با دیباچه مطرح کرد:«دلیلی ندارد که مانند گذشته محیط کار افراد در کنار یکدیگر باشد»
آذر رجبی : کسب و کارهای خانگی از جمله مشاغلی است که می تواند در زمان تحریم و محدودیت واردات و صادرات، بخشی از بار اقتصادی کشور را به دوش کشیده و رقم بالایی از بیکاری را کاهش دهد چرا که در فضای خانگی این خانواده است که در کنار یکدیگر مشغول تولید کالا هستند و این نوع از کسب و کار نه نیاز به علم وفناوری دارد و نه نیازمند تامین فضا است لذا خبرنگار دیباچه پیرامون این موضوع با کارشناس اقتصادی و نماینده سابق مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی به گفتگو نشسته است.
دکتر جعفر قادری در گفتگو با خبرنگار دیباچه پیرامون کسب وکارهای خرد گفت: به نظر می رسد در شرایط فعلی کشور بهترین فرصت و امکان برای پرداختن به کسب و کارهای خرد است. چرا که این نوع کسب و کارها هم از لحاظ اجتماعی، هم اقتصادی و هم فرهنگی می تواند برای جامعه مفید باشد.
نماینده مردم شیراز در مجلس نهم ادامه داد: تاثیرات اجتماعی کسب و کارهای خانگی این است که از فضا به محیط خانواده و مشارکت اعضای خانواده در انجام فعالیتها می توان استفاده کرد و در عین حالی که یک کالا و خدمتی تولید می شود مشارکت اعضای خانواده منجر به افزایش روحیه نشاط، تقویت شادابی در خانواده شده و کمک می کند همه به نوعی خود را با این کسب و کارها درگیر کنند و امکان حضور در این فعالیت ها را داشته باشند. وی ادامه داد: دومین نکته این است که نیاز به احداث فضای جدید و احداث ساختمان و هزینه های گزاف برای تامین مکان وجود ندارد و از فضاهای خالی و خانگی می شود در جهت انجام این فعالیت ها استفاده کرد. سوم اینکه آسیبی به زندگی خانوادگی نمی زند و ارتباطات اعضای خانواده را با یکدیگر مستحکم تر می کند و به فرد کمک می کند که در محیط خانواده فعالیت و کار خود را انجام دهند و به ارتباطات خانوادگی هم لطمهای وارد نکرده و در حوزه های اجتماعی و فرهنگی نیز می تواند فعالیت داشته باشد. قادری ادامه داد: مطلب دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که این فعالیت ها نیاز به ارز و تکنولوژي های بالا ندارد و می تواند بخش عمدهای از نیازهای جامعه را تامین کند بنابراین در شرایط کنونی کشور که محدودیت ارزی و نقل و انتقال منابع ارزی به خارج وجود دارد با کسب و کارهای خرد امکان این فرصت فراهم می شود.
عضو هیات مدیره انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در ادامه تصریح کرد: به نظر می رسد کسب و کارهای خانگی به ارتقای دانش و سطح علم و فناوری اعضای خانواده نیز کمک کرده و آنها را درگیر بحث تولید می کند لذا به تبع آن درگیری اعضای خانواده با مشاغل خانگی موجب افزایش نشاط و شادابی در خانواده توام با تعامل و همکاری اثر گذار در محیط اجتماعی و در حقیقت تامین کننده تعلق افراد به خانواده است و از هر منظر می توان دریافت که بسیاری از مشکلات اشتغال و درآمد و خدمات اجتماعی را خانواده ها می توانند تامین کنند.
قادری در پاسخ به سوال خبرنگار که آیا مشاغل خانگی در برند سازی و بومی سازی صنعت کسب و کارهای خرد می تواند مفید باشد یا خیر، گفت: قطعا ؛ به نظر می رسد اگر زنجیرههای بعدی برای توزیع کالایی که در خانواده ها تولید می شود وجود داشته باشد و بتواند این تولیدات را به بازار برساند و اقدام به برند سازی کند می تواند در بازار برندهای تعریف شده و مشخصی، زمینه را برای معرفی کالا به جامعه و حتی کشورهای دیگر فراهم کند.
وی ادامه داد: در حال حاضر دلیلی ندارد که مانند گذشته محیط کار افراد در کنار یکدیگر باشد، افراد می توانند هر کدام در خانه خود کار را انجام داده وبخشی از تولید و این زنجیره را در جهت ورود به بازار داخلی و خارجی بر عهده گرفته و تولیدات خود را معرفی و به بازار عرضه کنند و از این نظر برای مصرف کنندگان اطمینان ایجاد کرده و زمینه را برای اعتمادهای بعدی مردم برای خود فراهم سازند.
وی در ادامه با اشاره به نقش دولت و مدیران در حمایت از کسب و کارهای خرد و خانگی افزود: تبعا تامین زیر ساختها توسط دولت که شامل تسهیلات مالی و تسهیلات بازاریابی است در بازار های داخلی و خارجی و همینطور شبکه توزیع و پستی که بتواند تولیدات خانگی را به بازارها عرضه کند و از طرفی مجموعه هایی باشند که بتوانند مواد اولیه این کسب و کارها را تامین کنند و در مجموع اگر تمام نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری این مجموعه و کسب و کارها تامین شود، از ظرفیت فضاها و امکانات و منابع بلااستفاده که در خانواده ها وجود دارد قطعا به شکل بهتر و موثری می توان استفاده کرد.
منبع: دیباچه
هنوز هیچ نظری تایید یا ثبت نشده است.
دکتر جعفر قادر متولد ۱۳۴۳ دارای کارشناسی اقتصاد نظری از دانشگاه شیراز، کارشناسی ارشد برنامه ریزی سیستمهای اقتصادی از دانشگاه شیراز و دکتری اقتصاد شهری و منطقهای از دانشگاه تربیت مدرس – تهران است. از جمله مهمترین سوابق ایشان نمایندگی مردم شریف شیراز در مجالس هشتم و نهم شورای اسلامی، عضو شورایعالی نظارت بر سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی، شهردار شیراز، عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز، دارنده دهها مقاله معتبر علمی داخلی و خارجی میباشد.