ویژه کاربران عضو
کاربر گرامی، استفاده از این قسمت فقط برای کاربران سایت امکانپذیر است. شما میتوانید به آسانی توسط شماره موبایل عضو شوید. جهت عضویت لطفا اینجا کلیک کنید.
کاربر گرامی، استفاده از این قسمت فقط برای کاربران سایت امکانپذیر است. شما میتوانید به آسانی توسط شماره موبایل عضو شوید. جهت عضویت لطفا اینجا کلیک کنید.
به یکی از روسای نهادهای عمومی غیردولتی که شور و اشتیاق زیادی برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی داشت، گفتم که اگر به جای جنابعالی بودم بدون هیچ آورده ای، سالیانه ده ها هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری و ده ها هزار فرصت شغلی ایجاد می کردم. پرسید چگونه؟ با اعلام اینکه در حوزه گردشگری یک هلدینگ با چند شرکت زیرمجموعه ایجاد می کردم، برای ایشان ایده خود را به این شرح توضیح دادم:
۱- در شرکت اول بدون هیچگونه آورده ای شرکت های تولیدکننده سیمان، میلگرد، شن و ماسه، گاردریل، تاسیسات روشنایی معابر و یک و یا چند شرکت راهسازی را در قالب یک کنسرسیوم مشارکت داده و با دریافت سهم ۵ درصدی از آنها، از وزارت راه و شهرسازی متقاضی دریافت مجوز تبدیل بزرگراه به آزاد راه می شدم. هرکدام از شرکت های عضو کنسرسیوم، به اندازه ی ارزش ریالی آورده خود در احداث آزادراه سهیم می شدند. با این مشارکت در هرسال تعداد زیادی بزرگراه به آزادراه تبدیل و سرمایه گذاری زیادی انجام شده و اشتغال و رونق زیادی ایجاد می شد.
۲- یکی از شرکت های دیگر هلدینگ با مجوز از وزارت میراث فرهنگی به عنوان کارگزار این وزارتخانه متولی اکتشاف در سایتهای باستانی می شد. وفور این سایتها به اندازه ای است که از این سایت ها فقط در فارس حداقل ۴ سایت ۵۰۰ هکتاری (شهر استخر، بهرام گور، دارابگرد و بیشابور) وجود دارد. متاسفانه هنر کشور این بوده که دور این سایت ها را فنس کشیده و اکتشاف در درون این سایت ها را به آینده واگذار کرده است. با اکتشاف در این سایت ها و استخراج اشیاء کشف شده، دهها و صدها موزه از این اشیاء پرشده و در مجموع توریست زیادی برای دیدن این موزه ها و سایتها وارد کشور شده و اشتغال و رونق زیادی ایجاد می کنند.
۳- شرکت بعدی با انتخاب حداقل یک شرکت خصوصی همکار در هر استان، متقاضی تعداد قابل توجهی مجتمع های بین راهی می شد. شرکت های همکار به نیابت از این نهاد کار مکانیابی، دریافت زمین، آب، برق، گاز و استعلام از ادارات را دنبال کنند. بعد از طراحی نقشه، زمین مطابق نقشه به تعدادی بسته سرمایه گذاری تبدیل و از طریق مزایده این بسته ها به برندگان مزایده واگذار شود. یکی پمپ بنزین، دیگری رستوران، سومی فروشگاه و ... بسازند. با این اقدام هرساله سرمایه گذاری وسیعی صورت می گیرد و به تبع آن اشتغال و رونق زیادی در گردشگری و اقتصاد اتفاق خواهد افتاد.
۴- شرکت چهارم نیز در نوسازی، بهسازی و توانمندسازی بافتهای فرسوده با مشارکت مردم، شهرداری و سرمایه گذاران ورود پیدا کند. در اینجا اورده مردم زمین، اورده شهرداری عوارض و آورده سرمایه گذار هزینه های ساخت است. اگر نهاد مورد اشاره ۵ درصد سهم بگیرد و مدیریت کند، موفق می شود در هر سال بخش قابل توجهی از بافتهای فرسوده را نوسازی و بهسازی کرده و در جهت توانمند سازی بخش زیادی از مردم محروم شهرها گام بردارد.
ضمن اعتقاد کامل به بلوغ بخش خصوصی برای ورود به حوزه های مورد اشاره دلیل ورود نهادهای عمومی غیردولتی به این چهار حوزه را در یادداشت های بعدی توضیح خواهم داد.
پایان پیام/
هنوز هیچ نظری تایید یا ثبت نشده است.
دکتر جعفر قادر متولد ۱۳۴۳ دارای کارشناسی اقتصاد نظری از دانشگاه شیراز، کارشناسی ارشد برنامه ریزی سیستمهای اقتصادی از دانشگاه شیراز و دکتری اقتصاد شهری و منطقهای از دانشگاه تربیت مدرس – تهران است. از جمله مهمترین سوابق ایشان نمایندگی مردم شریف شیراز در مجالس هشتم و نهم شورای اسلامی، عضو شورایعالی نظارت بر سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی، شهردار شیراز، عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز، دارنده دهها مقاله معتبر علمی داخلی و خارجی میباشد.