ویژه کاربران عضو
کاربر گرامی، استفاده از این قسمت فقط برای کاربران سایت امکانپذیر است. شما میتوانید به آسانی توسط شماره موبایل عضو شوید. جهت عضویت لطفا اینجا کلیک کنید.
کاربر گرامی، استفاده از این قسمت فقط برای کاربران سایت امکانپذیر است. شما میتوانید به آسانی توسط شماره موبایل عضو شوید. جهت عضویت لطفا اینجا کلیک کنید.
پارک های علم و فناوری یکی از ظرفیت های بالقوه استان ها است که کمک بزرگی به تجاری شدن علم و دانش و کاهش هزینه های مخترعین، مبتکرین و کارآفرینان می کند. بخاطر اهمیتی که پارک های علم و فناوری در توسعه استان دارند توسعه ظرفیت انها مورد توجه جدی قرار گرفت. تلاش بر این بود که هم توسعه کمی و هم توسعه کیفی مورد توجه قرار گیرد.
در این راستا در ابتدا در جلسات مختلفی، موضوع تبدیل پارک علم و فناوری استان به شهرک علمی تحقیقاتی که فقط در استان اصفهان مسبوق به سابقه بود، مورد توجه قرار گرفت. دوستان در پارک فارس موضوع را پیگیری ولی اینکه کار به کجا رسیده است اطلاع جدیدی ندارم.
با توجه به سابقه ای که بنده باتفاق یک تیم چند نفره در دانشگاه شیراز از سال ۸۳ در پیگیری رفع موانع بین المللی شدن دانشگاه شیراز داشتم، با مشورت با دانشگاهیان و با توجه به معافیت هایی مالیاتی، بیمه ای، حقوق گمرکی و سود بازرگانی که در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی وجود داشت، موضوع شکل گیری منطقه ویژه دانشگاهی را در شیراز مطرح کردیم. در این راستا بعد از اتمام دوره شهرداری شیراز، در سال ۸۶ حکم مسئولیت پیگیری منطقه ویژه دانشگاهی شیراز توسط استاندار فارس (مهندس رضازاده) برای بنده صادر شد. برای شکل گیری این منطقه و نیز کاری که دوستان ما در دانشگاه علوم پزشکی فارس برای تاسیس دهکده سلامت داشتند، جلساتی را با وزرای وقت علوم و بهداشت و درمان (دکتر زاهدی و دکتر لنکرانی) برگزار و جمع بندی این بود که این دو مطالبه را برای اولین بار در کشور در چارچوپ منطقه ویژه اقتصادی تعریف کنیم. برای اینکه با سد مخالفت مجلس مواجه نشویم و صرفا تصویب دولت کفایت کند، قرار شد این دو منطقه را (منطقه ویژه دانشگاهی و منطقه ویژه سلامت) را به عنوان دو سایت از منطقه ویژه اقتصادی شیراز مصوب کنیم. این روال باعث عدم ارجاع موضوع به مجلس می شد و هم امکان تکثیر این ساختار در استان های مختلف را نمی داد. به همین منظور در سفر اول استانی دولت نهم، منطقه ویژه اقتصادی شیراز در سه سایت صنعتی، دانشگاهی و سلامت مصوب شد. زیرساخت های سایت سلامت با توجه به تعیین حدود، تملک زمین و رفع معارض در غرب شیراز و مجاورت روستای کلستان در حال تکمیل شدن است. علیرغم مصوبه واگذاری ۵۰۰ هکتار زمین دولتی، برای اجرایی شدن سایت منطقه ویژه دانشگاهی اقدام موثری انجام نشده است.
معاونت فناوری دکتر زاهدی وزیر وقت علوم، از ساختاری که ما بدنبال آن بودیم استفاده کرد و موضوع منطقه ویژه علم و فناوری را به عنوان یک ساختار جدید در وزارت علوم تعریف کرد و برای اولین مورد با ارتقاء شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان به منطقه ویژه علم و فناوری از این ساختار استفاده کرد. برنامه ما این بود که علاوه بر منطقه ویژه دانشگاهی، پارک علم و فناوری شیراز را با ارتقاء دو رتبه ای به منطقه ویژه علم و فناوری تبدیل کنیم. در همین راستا نیز پیگیری هایی انجام شد که بعد از نمایندگی از سرانجام آن اطلاعی ندارم.
پایان پیام/
هنوز هیچ نظری تایید یا ثبت نشده است.
دکتر جعفر قادر متولد ۱۳۴۳ دارای کارشناسی اقتصاد نظری از دانشگاه شیراز، کارشناسی ارشد برنامه ریزی سیستمهای اقتصادی از دانشگاه شیراز و دکتری اقتصاد شهری و منطقهای از دانشگاه تربیت مدرس – تهران است. از جمله مهمترین سوابق ایشان نمایندگی مردم شریف شیراز در مجالس هشتم و نهم شورای اسلامی، عضو شورایعالی نظارت بر سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی، شهردار شیراز، عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز، دارنده دهها مقاله معتبر علمی داخلی و خارجی میباشد.