ویژه کاربران عضو
کاربر گرامی، استفاده از این قسمت فقط برای کاربران سایت امکانپذیر است. شما میتوانید به آسانی توسط شماره موبایل عضو شوید. جهت عضویت لطفا اینجا کلیک کنید.
کاربر گرامی، استفاده از این قسمت فقط برای کاربران سایت امکانپذیر است. شما میتوانید به آسانی توسط شماره موبایل عضو شوید. جهت عضویت لطفا اینجا کلیک کنید.
علیرغم جایگاه بالای استان فارس در خدمات پزشکی، وجود شرکتهای متعدد دانش بنیان در این حوزه، ظرفیت استان فارس در تولید گیاهان داروئی و انجام کارهای پیچیده پزشکی در این استان، متاسفانه فارس در تولید داروی گیاهی و غیرگیاهی و تجهیزات پزشکی، سهم و جایگاه مناسبی ندارد. بخشی از این مشکل، از ناتوانی شهرک های صنعتی اطراف شیراز در تامین زمین برای تولید کالاهای حساس به آلودگی، نشات می گیرد.
تلاش های زیادی در دور نهم مجلس توسط اینجانب برای تاسیس شرکت های سهامی خاص با سهامداری تعاونی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی، سرمایه گذاران بیمارستانهای خصوصی و صنعتگران دارای توان ساخت تجهیزات پزشکی جهت ساخت تجهیزات پزشکی انجام و جلسات متعددی با حضور دکتر ایمانیه رئیس دانشگاه علوم پزشکی و معاونین ایشان برگزار شد ولی این تلاش ها به سرانجام نرسید. در کنار این تلاش ها، جلساتی برای ورود تشکل های مرتبط از جمله انجمن داروسازان برای تولید دارو در استان انجام شد که این تلاش ها هم به سرانجام نرسید. پیگیری برای ورود نهادهایی مثل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) که در زمینه تولید داروهای گیاهی هم دارای تجربه است، منجر به سرمایه گذاری جدی در فارس نشد.
از جمله دلایل عدم موفقیت در این دو حوزه، آلودگی بخشهای شرقی و جنوبی شیراز و عدم پیش بینی فضای مناسب برای استقرار شرکت های تولید دارو در نقطه مناسبی از استان و نیز عدم اطمینان از حمایت دانشگاه های علوم پزشکی فارس از این دو حوزه بود.
دولتی بودن درصد زیادی از بیمارستان های استان و اصرار بر خریدهای مبتنی بر مناقصه و نیز مشکلاتی که در خرید بیمارستان ها وجود دارد، باعث شده است تا تولیدکنندگان بالقوه فارسی در این دو حوزه نگران فروش محصولات تولیدی در درون استان باشند. اصرار ما بر مشارکت تعاونی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی در این دو حوزه کمک به تسهیل دریافت مجوز از وزارت بهداشت بود. دریافت مجوز از وزارت بهداشت یکی از مشکلات جدی برای ورود تولیدکنندگان بالقوه به این دو حوزه است. مشارکت سهامداران بیمارستان های خصوصی برای جلب همکاری این بیمارستانها در خرید تجهیزات پزشکی تولید شده در استان بود.
ادامه این فعالیت ها در قالب الگوی تعریف شده در کنار پیش بینی یک شهرک صنعتی دولتی و یا غیردولتی در اطراف شیراز ( ترجیحا در بخش ارزن و یا دهستان سیاخ که باتوجه به جهت وزش باد در معرض آلودگی های شهر شیراز نیستند) کمک خواهد کرد تا استان دارای توانمندی و ظرفیت فارس نیز، در تولید دارو اعم از داروهای گیاهی و غیرگیاهی و تجهیزات پزشکی در کشور دارای سهم و جایگاه شود.
پایان پیام/
هنوز هیچ نظری تایید یا ثبت نشده است.
دکتر جعفر قادر متولد ۱۳۴۳ دارای کارشناسی اقتصاد نظری از دانشگاه شیراز، کارشناسی ارشد برنامه ریزی سیستمهای اقتصادی از دانشگاه شیراز و دکتری اقتصاد شهری و منطقهای از دانشگاه تربیت مدرس – تهران است. از جمله مهمترین سوابق ایشان نمایندگی مردم شریف شیراز در مجالس هشتم و نهم شورای اسلامی، عضو شورایعالی نظارت بر سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی، شهردار شیراز، عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز، دارنده دهها مقاله معتبر علمی داخلی و خارجی میباشد.