دکتر جعفر قادری

تارنمای اطلاع‌رسانی دکتر جعفر قادری

در سلسله یادداشت های جعفر قادری عنوان شد

چه تلاش هایی برای حذف و یا سراسری شدن پزشک خانواده در فارس انجام شد؟

کد خبر : ۵۱۲۰ تاریخ انتشار: ۲۱:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۱
چه تلاش هایی برای حذف و یا سراسری شدن پزشک خانواده در فارس انجام شد؟

طرح پزشک خانواده که در سالهای آخر دولت دهم، بدون هماهنگی با مجمع نمایندگان فارس و براساس اعلام آمادگی دانشگاه علوم پزشکی استان بصورت پایلوت و ازمایشی در فارس به اجرا درآمد، با گذشت بیش از سال ها همچنان ماهیت آزمایشی و پایلوت خود را حفظ کرده و به یک طرح دائمی و کشوری تبدیل نشده است.

پیگیری برای سراسری شدن و یا لغو این طرح در استان، که از همان سالهای اول مورد مخالفت جمعی از نمایندگان فارس و ازجمله اینجانب قرارگرفت، وقت زیادی از بنده را در درگیری با مسئولین ذیربط تلف کرد. در این رابطه پیگیری های ما در مجلس، در وزارت بهداشت و سازمان مدیریت بجایی نرسید و متاسفانه در دوره بعد از ما نیز همچنان این مشکل در استان ادامه دارد.

به اعتقاد ما طرح پزشک خانواده در صورتی می توانست در استان قابل قبول باشد که:

۱- پس از یکسال اجرای آزمایشی و پایلوت به کل کشور تسری یابد.

۲- باتوجه به محدودیت های مترتبه بر طرح، برای شرکت کنندگان در طرح، مشوق های قابل قبول ارائه و شرکت در طرح برای مردم و پزشکان داوطلبانه باشد.

۳- دولت و بیمه ها به تعهدات خود در اجرای طرح پای بند باشد.

۴- دولت در برخورد با کاستی ها و نواقص این طرح سریعا تصمیم گرفته و نسبت به رفع این کاستی ها اقدام کند.

۵- مجریان بر عملکرد دست اندرکاران طرح نظارت و کنترل داشته باشند.

۶- بودجه های منظور شده در این طرح کلا به فارس و مازندران (دو استان پایلوت طرح) اختصاص داده شده و برای پوشش کسری بودجه وزارتخانه هزبنه نشود.

۷- منجر به کاهش هزینه های پرداختی مردم و صرفه جوئی در هزینه های بخش عمومی گردد.

متاسفانه در جریان اجرای طرح، دولت های احمدی نژاد و روحانی به هیچکدام از این الزامات و انتظارات ما توجه نکردند. استقبال دانشگاه علوم پزشکی استان و بخشی از پزشکان استان و بیان استدلالهایی در موافقت با اجرای این طرح و تاکید آنها بر کاهش در هزینه ها در سیستم در نتیجه اجرای طرح، باعث شد تا برغم مخالفت مردم، در ابتدا سعی بر رفع اشکالات طرح داشته باشیم. عدم وجود عزم و اراده ملی برای تسری طرح به کل کشور و یا رفع ایرادهای آن در استانهای پایلوت همراه با مطالبه و خواست مردمی برای لغو این طرح در استان، باعث شد تا بنده برغم عدم همراهی مجمع نمایندگان استان، لغو طرح را در استان دنبال کنم. علیرغم اینکه در شرایط سختی بودیم و تضاد دیدگاه مردم از یک طرف و پزشکان و دانشگاه علوم پزشکی از طرف دیگر برای ما مشکلاتی را ایجاد کرده بود ولی بازهم پیگیری منافع مردم، ما را بر ان داشت تا در جهت خواست مردم حرکت کنیم.

در این رابطه تذکرات و طرح سوالات متعددی از وزیر داشتم و جلسات مشترک زیادی بین معاونین وزیر، مسولین بیمه های سلامت و اجتماعی و معاونین سازمان مدیریت ترتیب دادم و حتی تلاش کردم با اخذ مصوبه از مجلس طرح را در استان منتفی کنم. برغم همه تلاش ها، عدم همراهی مجمع نمایندگان و منفعت مالی که این طرح برای وزارتخانه داشت و بخشی از هزینه های وزارتخانه را پوشش می داد تلاش های من ره بجایی نبرد و حتی در دوره بعدی نیز این طرح همچنان در استان ادامه دارد.

با گذشت بیش از ۷ سال از اجرای این طرح، یقینا ادامه آن به شکل فعلی برای هیچکس قابل قبول نیست و کمترین انتظار مردم از نمایندگان استان سراسری شدن و یا لغو این طرح در فارس است.

پایان پیام/

نظرات کاربران

هنوز هیچ نظری تایید یا ثبت نشده است.

پیام کوتاه دکتر قادری

مشاهده آرشیو پیام‌ها